Ynke

Even voorstellen… Ynke, ervaringscoach van TCN!

Na het doorlopen van het certificeringsprogramma om ervaringscoach te worden van TCN, ben ik inmiddels geslaagd en gecertificeerd. Daarom wil ik me graag even voorstellen, zodat jullie weten wie ik ben en wat ik voor jullie kan betekenen!

Ik ben Ynke, een 23 jarige, enthousiaste juf, die in augustus 2015 afgestudeerd is. Ik kom uit Oss en vul mijn dagen vooral met wandelen, lezen en mijn werk als invaljuf. Tevens doe ik veel voor TCN: ik zit in het Actief Kader, en zodoende probeer ik wat te betekenen voor de vereniging. Zelf weet ik nu 7 jaar dat ik het Syndroom van Turner heb, wat mijn leven heeft veranderd. Vooral positieve dingen gelukkig, dit mede dankzij de vereniging. Graag wil ik de vereniging ook iets positiefs brengen. Mijn werk voor de vereniging biedt dit al, maar dit certificeringsprogramma was voor mij de kers op de taart!

Tijdens mijn opleiding ben ik in aanraking gekomen met het coachen. Dit had vooral veel te maken met werk. Toen de oproep kwam in de Xpressie voor ervaringscoaches binnen TCN, was ik meteen enthousiast. Ik kan mijn coachingskwaliteiten gaan inzetten binnen het TCN. Als juf begeleid ik kinderen, en nu kan ik ook jullie gaan begeleiden op zoek naar een nieuwe baan, werk of wellicht iets anders waar je tegenaan loopt! Ik zal proberen te helpen en te coachen vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid. Ik ga dus uit van mijn eigen ervaringen. Het omgaan met een minder goed gehoor, zelfverzekerdheid en assertiviteit zijn een aantal thema’s waar ik zelf ook tegenaan ben gelopen.

Graag wil ik jullie dan ook uitnodigen om met mij contact op te nemen als er iets op je pad komt, waar je graag even over in gesprek wilt. Samen kunnen we wellicht tot mooie inzichten komen! Je mag altijd bellen of mailen. Voel je vrij!

Ynke Brouwer
06-34627775

Clementine

Mijn naam is Clementine van der Vlist, ik ben geboren in 1976 en woon in Utrecht. Sinds het afronden van mijn studie arbeidsrecht werk ik bij FNV in Amsterdam. Als juridisch medewerker help ik mensen die problemen hebben op hun werk of met hun uitkering. Het leukste van mijn werk vind ik mensen bijstaan en adviseren: als het lukt om iemand verder te helpen geeft dat veel voldoening. Toch ben ik naast mijn werk de PABO en een studie pedagogische wetenschappen gaan volgen. Tijdens mijn stages bleek het onderwijs echter geen goede keuze, zodat ik (overigens met plezier) als jurist ben blijven werken.

Mijn vrije tijd besteed ik aanhardlopen en zangles en aan sociale activiteiten.
Op mijn tiende jaar werd bij mij het syndroom van Turner vastgesteld. Gelukkig kon ik meteen deelnemen aan een behandeltraject met groeihormoon. Hoewel ik vrij makkelijk door mijn schooltijd heen ben gerold, liep ik in de loop van de tijd toch tegenvragen en problemen op die te maken hadden met Turner. Dat gebeurde in verschillende situaties: bij het kiezen van een opleiding, het plannen van tentamenperiodes, stagelopen, het halen van een rijbewijs, het zoeken van een baan, maar ook in mijn sociale leven.
Toen ik lid werd van Turner Contact Nederland bleek dat een mooie manier om van de nieuwste informatie over Turner op de hoogte te blijven, maar vooral ook om andere vrouwen en meisjes met dezelfde aandoening te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ik vind dat nog steeds bijzonder: hoewel we natuurlijk allemaal heel verschillend zijn, is er onderling veel herkenning en begrip.

Het viel en valt me op, dat meisjes en vrouwen met Turner op veel gebieden succesvol zijn en over veel doorzettingsvermogen beschikken. Toch is het hebben van Turner niet altijd even makkelijk. Het brengt soms ook extra uitdagingen en (in)spanningen met zich mee.
Toen ik de vacature zag voor het project ‘Ervaringsdeskundigheid werkt’, was ik dan ook meteen enthousiast. Door mijn eigen ervaringen met Turner en door mijn werk als adviseur, hoop ik iets voor jullie te kunnen betekenen. Als ervaringscoach zijn we opgeleid om te helpen bij de vragen en problemen waar je een steuntje bij in de rug zou willen krijgen. Dat kan zijn als je gewoon je verhaal kwijt wilt, maar ook als je advies of hulp zoekt bij iets waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt. In tegenstelling tot andere coaches en hulpverleners weten we uit eigen ervaring hoe het is om Turner te hebben. We hebben ons bovendien verdiept in wat er bij veel meisjes en vrouwen met Turner speelt. Mijn doel is om je daar op een positieve manier bij te ondersteunen en daarbij vooral van de mogelijkheden en sterkte kanten uit te gaan. Hopelijk dus tot ziens!
Je kan me bereiken op telefoonnummer 06-28150315 of via email: clementinevandervlist@gmail.com

Helen

Mijn naam is Helen Mijnarends. Ik ben 46 jaar oud en woon met mijn man en 2 (pleeg)kinderen in Den Haag. Velen van jullie kennen mij inmiddels als bestuurslid van TCN en/of van de map Leven met Turner. Toch wil ik graag van deze gelegenheid gebruik maken om mezelf nog verder te introduceren.

Na mijn HBO-opleiding Akademie Mens-Arbeid ben ik gaan werken als trajectbegeleider bij Arbeidsvoorziening, wat de laatste jaren UWV Werkbedrijf is geworden. Ik heb inmiddels zo’n 20 jaar ervaring in de begeleiding en re-integratie van werkzoekenden die extra hulp nodig hebben. De laatste jaren heb ik me vooral bezig gehouden met het testen van mensen met een arbeidshandicap en/of chronische ziekte. Hiermee kon ik hun weer zicht geven op nieuwe mogelijkheden. Dit is iets wat ik nu als ervaringscoach ook graag voor jullie wil doen. Mijn uitgangspunt hierbij is dat als je een opleiding of werk doet wat goed aansluit bij je competenties en interesses, zowel jij als je (toekomstige) werkgever gelukkiger zijn.

Ik zie het als een uitdaging om iemand weer nieuw perspectief te kunnen bieden. Dit kan richting nieuwe studie of werk zijn maar ook jobcoaching gericht op behoud van bestaand werk zijn of coaching op andere gebieden om te kunnen participeren in de huidige hectische samenleving. De spreuk ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ was voor mijzelf wel een eyeopener en is nu ook het uitgangspunt van mijn coaching. Naast bovengenoemde re-integratieachtergrond, kan ik daarbij ook mijn psychologie-studie en opleiding tot professional organizer inzetten om jullie te helpen. Hierbij kan ik jullie coachen om meer rust en structuur te krijgen in tijd, administratie en ruimte. Voor meer informatie hierover, verwijs ik graag naar mijn profiel op Linkedin of naar info@hmacoaching.nl

Wendy

Ik ben Wendy van Kuijen – de Bruijn

Ik voel me vereerd dat ik mezelf mag voorstellen als gecertificeerd ervaringscoach voor vrouwen met het syndroom van Turner.
Bij mij is het syndroom van Turner al ontdekt toen ik drie maanden oud was. Mijn ouders hebben me er pas van verteld toen ik 17 was. Omdat ik zelf niet wist wat er met me aan de hand was heb ik me vaak onzeker gevoeld. Op de basisschool was ik vooral heel klein, soms wat “onhandig” en vaak het mikpunt van misschien goedbedoelde maar daarom niet minder pijnlijke grapjes. In de puberteit kwam ik natuurlijk wat hormonen te kort en daarom had ik eigenlijk geen idee waar mijn leeftijdsgenootjes mee bezig waren. Maar ik heb het overleefd.

Na mijn VWO heb ik een jaar Frans gestudeerd, maar dat bleek toch niet de juiste keuze te zijn. Ik wilde graag werken met kinderen en jongeren. Dat ik Turner heb heeft mij er niet van weerhouden die passie te volgen en ontwikkelingspsychologie te gaan studeren. Achteraf bezien was dat weer te theoretisch: ik had me beter op de PABO of zo aan kunnen melden. Toch kwam alles nog goed, ik werk nu al 15 jaar in mijn eigen praktijk als remedial teacher. Daarin begeleid ik kinderen en jongeren in het omgaan met hun leerproblemen. De RT benader ik vanuit de psychologie, waarbij zelfvertrouwen en groeien voorop staan. Ik heb vaak het gevoel dat ik juist omdat ik Turner heb, makkelijker met jonge mensen kan communiceren. En ik denk dat dezelfde aanpak ook goed kan werken als ervaringscoach.

In het coachen wil ik me vooral richten op de jong-adolescenten die moeite hebben met het maken van een studiekeuze. Ik wil ook samen kijken hoe je een studie aanpakt, hoe je dingen plant enzovoort. Daarmee hoop ik te kunnen helpen met het voorkomen van teleurstellingen in de verdere carrière en van problemen in het werk. Ik denk dat ervaringscoach een waardevolle aanvulling is op mijn werk.

Ik zie het ook voor mezelf als een mogelijkheid om verder te groeien. Ik heb ervaren dat je in elke fase van je leven weer andere problemen tegenkomt en dat dit elke keer weer een nieuwe uitdaging oplevert.
Maar ik zie het vooral als een uitdaging om mijn eigen leerproces in te zetten om andere meiden en vrouwen met het syndroom van Turner te kunnen begeleiden. Zoals een vriendin van me zei: “om iets wat toch altijd vooral moeilijk is geweest om te kunnen zetten in iets positiefs”.

Heb je belangstelling? Neem dan contact met mij op via

NEEM CONTACT OP

Waar kunnen we jou bij helpen? Laat het ons direct weten! Je krijgt altijd antwoord van iemand met ervaring met leven met Turner.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?