Laatste ronde in 2018 !! TCN heeft voor 2018 nog 1 keer ingetekend voor projecten bij het Centrum Chronisch Ziek en Werk. 1 Turnervrouw kan deelnemen aan het opleidings/ontwikkelingstraject voor professioneel ervaringsdeskundig coach en mensen kunnen de training volgen voor cliënt ondersteuner.

Training/certificering ervaringsdeskundig coach
Hoe kunt u groeien in uw ervaringsdeskundigheid? En hoe kunt u anderen coachen, adviseren, vanuit uw ervaringen rondom uw ziekte, aanvullend op uw eigen beroep en professionaliteit? Dit zijn de vragen die centraal staan binnen het programma.

U doorloopt dit traject namens een (patiënten)organisatie grotendeels individueel; u werkt aan opdrachten en beschrijft uw eigen ervaringen en ontwikkelingen. Zelfreflectie is een essentieel onderdeel. De groepsbijeenkomsten zijn verplicht en ondersteunend aan dit individuele traject. Vanzelfsprekend kunt u elkaar ook (online) buiten de bijeenkomsten opzoeken, om opdrachten te bespreken, te sparren of ervaringen te delen. Het programma duurt maximaal acht maanden, met een investering van gemiddeld 90 uur, exclusief de trainingsmodule van enkele dagen. Het certificaat is positief beoordeeld door een extern geaccrediteerd opleidingsinstituut op het gebied van mens en arbeid.

Training cliëntondersteuners
Helpt of adviseert u mensen en wilt u zich verder ontwikkelen? Of overweegt u om u samen met een
patiëntenorganisatie in te zetten voor lotgenoten. Dan gaan wij graag samen met u aan de slag!

De weg naar ondersteuning en begeleiding is sinds 2015 veranderd. Meer en meer wordt van mensen verwacht dat ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven (met hulp uit de omgeving). Het (aan)vragen van hulp is niet altijd eenvoudig. Soms vinden mensen dit lastig, en hebben zij niemand in de omgeving de hen hierbij kan helpen. Soms durven ze die vraag ook niet te stellen, want zo eenvoudig is hulp vragen niet.

Ten bate van enkele patiëntenorganisaties verzorgt het Centrum Chronisch Ziek en Werk deze training op maat voor mensen die zich willen inzetten voor lotgenoten. U weet namelijk als geen ander hoe het is om een beperking te hebben en om ondersteuning en hulp te regelen. Uw ervaring is hiermee erg waardevol voor mensen die moeite hebben om deze weg te bewandelen.

Hebt u interesse? Kijk dan op www.cczw.nl voor meer informatie over de trainingen,
toelatingseisen en sollicitatieprocedure.
Mocht u meer willen weten, kunt u ook contact opnemen met Helen Mijnarends, gecertificeerd
ervaringscoach en vrijwilligerscoördinator van TCN.
tel: 06-23202370 email: info@hmacoaching.nl.

NEEM CONTACT OP

Waar kunnen we jou bij helpen? Laat het ons direct weten! Je krijgt altijd antwoord van iemand met ervaring met leven met Turner.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?