Nieuw onderzoek! Radboudumc Nijmegen begint samen met het academisch ziekenhuis in Maastricht een langdurig onderzoek. “Bij zo’n 100 meisjes van tussen de 2 en 18 jaar gaan we een eierstok verwijderen”, legt gynaecoloog en onderzoeksleider Kathrin Fleischer uit. “We kijken of er eicellen aanwezig zijn en vriezen de eierstok in fragmentjes in. Tegen de tijd dat een vrouw een kinderwens heeft, kunnen we die fragmentjes terugplaatsen.”

1 op de 2500 meisjes wordt jaarlijks met het syndroom van Turner geboren. Ze missen vaak een aantal vrouwelijke kenmerken. Zo hebben ze vaak weinig of geen borstvorming, zijn ze minder vruchtbaar en zijn ze vaak al in de overgang op een leeftijd waarop een meisje normaal gesproken ongesteld wordt. Tegen de tijd dat vrouwen een kinderwens hebben, zijn er bij 95 tot 98 procent geen goede eicellen meer over. Om de kans te vergroten dat deze vrouwen toch zwanger kunnen raken, begint Radboudumc Nijmegen begint samen met het academisch ziekenhuis in Maastricht een langdurig onderzoek.

Voor het hele artikel van RTLnieuws lees hier verder…

Ook is er nog een geweldig interview gegeven door Phoebe (11 jr) die zelf SvT heeft, zie hier de video.

Voor alle vragen en of mogelijkheid tot deelname van het wetenschappelijk onderzoek naar vruchtbaarheidssparende behandeling bij meisje met Turner, verwijzen wij je naar de volgende link van het Radboudumc.

En voor alle vragen die daarna nog over blijven kan je per e-mail contact opnemen: Turnerfertility@radboudumc.nl

NEEM CONTACT OP

Waar kunnen we jou bij helpen? Laat het ons direct weten! Je krijgt altijd antwoord van iemand met ervaring met leven met Turner.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?