Het begin van het jaar is de periode om over te stappen van zorgverzekering. Ieder jaar verandert er weer veel binnen de zorgverzekeringen en kan het interessant zijn om uw huidige verzekeringspolis te vergelijken met een alternatief.

Belangrijkste items voor ons als (jonge) patiënt met het syndroom van Turner  is de vergoeding van het groeihormoon.

Via uw basisverzekering en de zorgverzekeringswet heeft u recht op verstrekking door het ziekenhuis van groeihormoonpreparaten zonder bijbetaling. De groeihormoonpreparaten zijn ook alle direct bij de groothandel voor de apotheker verkrijgbaar. Laat u dus niets wijsmaken in de spreekkamer of bij de ziekenhuisapotheek over eventuele slechte verkrijgbaarheid, bijbetaling of zelfs een verbod door een verzekeraar op het voorschrijven van een specifiek groeihormoon door het ziekenhuis. U heeft te allen tijde keuzevrijheid.

Aangezien er op dit moment veel beweging zit in zorgverzekeringsland, vonden wij het onze verantwoordelijkheid u zo goed mogelijk hierover te informeren.

Mocht het u niet duidelijk zijn hoe uw verzekeraar hier in 2016 mee omgaat, schroom niet hem te bellen en daar kritische vragen over te stellen. Dit laatste is vooral belangrijk voor die dochters die verwachten in 2016 te beginnen met groeihormoon behandeling. Laat deze verkregen informatie schriftelijk vastleggen en naar u toesturen. Mochten wij nog belangrijke informatie krijgen, dan zullen wij die per email verzenden in een nieuwsbrief.

NEEM CONTACT OP

Waar kunnen we jou bij helpen? Laat het ons direct weten! Je krijgt altijd antwoord van iemand met ervaring met leven met Turner.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?